​បន្លែស្ពៃ ជួយកាត់បន្ថយគ្រោះថ្នាក់ពីមហារីកសុដន់ - Sakhan Um

ជោគជ័យផ្ដើមពីខ្លួនយើង

Monday, May 9, 2016

​បន្លែស្ពៃ ជួយកាត់បន្ថយគ្រោះថ្នាក់ពីមហារីកសុដន់

ថ្មីៗនេះ យោងតាមការសិក្សាដែលបង្ហាញក្នុងកិច្ចប្រជុំ American Association for Cancer Reserch នៅទីក្រុងឈីកហ្គោ
 បានឱ្យដឹងថា ស្ត្រីកើតមហារីកសុដន់ ដែលទទួលទានស្ពៃក្តោប ប្រូកខូលី និងបន្ថែបៃតង មានទំនោរកើនឡើងនូវអត្រា
 រស់រានមានជីវិត ជាងស្ត្រីដែលមិនទទួលទានបន្លែទាំងនោះ។
លទ្ធផលនេះ បានមកពីស្ថិតិលើអ្នករស់រានមានជីវិត ពីមហារីសុដន់ ជាតិចិន ចំនួន ៤.៨៨៦ នាក់  អាយុ ២០ ឆ្នាំ២០-៧៥ឆ្នាំ
 ដែលត្រូវរោគវិនិច្ឆ័យមហារីកសុដន់ ដំណាក់កាលទី១ ដល់ទី៤ ពីឆ្នាំ២០០២-២០០៦ ស្ត្រីដែលទទួលទានបន្លែ ប្រភេទស្ពៃ
ទាំងនោះ ជាង ៣៦ ខែក្រោយ ធ្វើរោគវិច្ឆ័យ ឃើញការប្រឈមមុខនឹងការស្លាប់ពីមូលហេតុណាមួយ ថយចុះចាប់ពី ២៧-៦៧%
 ធៀបនឹងស្ត្រីដែលទទួលទានតិច ឬមិនទទួលបន្លែទាំងនោះសោះ។ ការប្រឈមមុខនឹងការស្លាប់ ដោយមហារីកសុដន់
 បានថយចុះ ២២-៦៧% សម្រាប់អ្នកទទួលទានបន្លែទាំងនោះសោះ។ ការប្រឈមមុខនឹងការស្លាប់ដោយមហារីកសុដន់
បានថយចុះ ២២-៦៣% សម្រាប់អ្នកទទួលទានបន្លែទាំងនោះ ។ រីឯឱកាសនៃការកើតមានឡើងនៃជម្ងឺមហារីកសុដន់ឡើងវិញ
 ក៏ថយចុះ ២១-៣៥%។
អ្នកជំនាញនៃសកលវិទ្យាល័យវ៉ានដឺរប៊ីលថ៍ (Vanderbilt University) នៅទីក្រុងណាសហ៍វីលល៍ (Nashville) បាននិយាយថា
 របកគំហើញនេះ ជំរុញឱ្យអ្នករស់រានមានជីវិតពីមហារីកសុដន់  គួរណាបង្កើនការទទួលទានបន្លែ ពពួកស្ពៃ ដូចជា ស្ពៃកក្តោប
 ផ្កាខាត់ណាប្រូកខូលី និងបន្លែបៃតង ជាភ្នែកមួយនៃសុខភាពប្រចាំថ្ងៃ។
ទោះបីយ៉ាងណា អ្នកជំនាញបញ្ជាក់ថា អាហារក្នុងចំណោមស្ត្រីចិន និងអឺរ៉ុប មានទំនោរខុសគ្នា ដោយការទទួលទានបន្លែប្រភេទស្ពៃ
 នៅចិន ភាគច្រើនជាស្ពៃមើម ​ស្ពៃក្តោប ឬស្ពៃតឿ ខណៈដែលប្រូកខូលី និងកូនស្ពៃ ភាគច្រើនត្រូវទទួលទាននៅអាមេរិក និង
ប្រទេសអឺរ៉ុបផ្សេងទៀត។ជាពិសេស បរិមាណនៃការទទួលទាន ក្នុងចំណោមស្ត្រីចិន គឺខ្ពស់ជាងស្ត្រីអាមរិក៕


ប្រភពព័ត៌មាន Pop7Days








 ​បប្រ
- See more at: http://www.pop7days.com/?news=1407#sthash.NDMEWh1V.dpuf

No comments:

Post a Comment